De praktijk
Gekwalificeerde voetspecialisten, en altijd dichtbij!

De praktijk is gestart in 1994 en bestaat inmiddels uit een podotherapeut, werkplaatsmedewerkers en een administratief ondersteuner. De praktijk werkt in multidisciplinair verband samen in verschillende (para)medische gezondheidscentra in Ede, Wageningen en Bennekom. In Leersum zijn wij op vrijdagochtend te raadplegen in de winkel van Steenwijk Schoenmode.

Paramedici en kwaliteit

Een podotherapeut beschikt over een afgeronde HBO Bachelor opleiding. Podotherapie is een, in artikel 34 van de BIG-wet opgenomen, paramedisch beroep. De titel Podotherapeut is dan ook beschermd. Om deze titel te behouden zijn podotherapeuten verplicht zich te registreren in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Herregistratie vindt om de 5 jaar plaats en is alleen mogelijk als de paramedicus voldoende werkervaring heeft en bij- en nascholing heeft gevolgd. Op deze manier bent u als patiënt verzekerd van de beste zorg.

Henk Spee staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en is lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP).

De mensen van Spee Podotherapie

Henk Spee

Opleiding Podotherapie afgerond in 1994.
Opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (K.A.L.O.) afgerond in 1982.

Een aantal jaren heeft Henk als docent lichamelijk opvoeding (LO) gewerkt in het onderwijs. Zijn interesse voor het medisch vakgebied leidde ertoe dat hij in 1988 besloot om bij een orthopedisch schoentechnisch bedrijf te gaan werken en een 2e studie te gaan doen: Podotherapie. Deze keuze was niet geheel onverwacht, aangezien hij uit een Brabantse ‘schoenenfamilie’ komt. Schoenen, voeten en comfortabel lopen zijn er met de “schoenlepel” ingegoten.

Door de opleiding docent LO ligt er een gedegen basis als het gaat om kennis van fysiologie, anatomie en bewegen. Het grootste voordeel van deze combinatie van beroepen is het goed klinisch en biomechanisch kunnen beoordelen van bewegingspatronen bij mensen. Daarnaast heeft kennis van de verschillende sporten een belangrijke meerwaarde bij de behandeling van sport gerelateerde klachten.

Simone Brok

Administratieve ondersteuning en praktijkassistent.

Podomasters

Spee Podotherapie werkt nauw samen met Podomasters, een modern familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van alle mogelijke typen inlegzolen, die zowel handmatig als met behulp van CAD/CAM systemen volledig op maat worden gemaakt.

Harrie Spee † 2014

In liefdevolle herinnering.

Podotherapie Bennekom

Paramedisch Centrum Bennekom
Molenstraat 60

Openingstijden

Donderdag: 08:00 – 17:30

Bekijk deze locatie

Podotherapie Ede

GC Veldhuizen
Bellestein 61

Openingstijden

Woensdag: 8.00 tot 17.00
Avondspreekuur op woensdag: 17.00 tot 19.00

Bekijk deze locatie

Podotherapie Wageningen

Paramedisch Centrum
Kolkakkerweg 2

Openingstijden

Maandag: 13.00 – 18.00

Bekijk deze locatie

Podotherapie Leersum

Steenwijk Schoenmode
Rijksstraatweg 134

Openingstijden

1e/2e/4e vrijdag v/d maand: 9.00 - 13.00
3e vrijdag v/d maand: 14:30 - 21.00
1e zaterdag v/d maand: 09.00 - 13.00

Bekijk deze locatie